Бісквітний торт: спробуй екзотику зеленого кольору


Спробуй сама і здивуй гостей звичайним бісквітним тортом незвичайного зеленого кольору.

Весь секрет такого дивного забарвлення криється в натуральному інгредієнті, що "прихований" у тісті. Зеленого кольору, а також оригінального присмаку бісквітному торту надає японський зелений чай матча. Але якщо ти не маєш цього сорту, ти можеш замінити його звичайним зеленим чаєм, подрібненим до консистенції порошку.

Інгредієнти:
для бісквіта:
  • 3 яйця,
  • 3 ст. ложки пшеничного борошна,
  • 2 ст. ложки мигдального борошна,
  • 50 мл 20%-х вершків,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 2 ч. ложки зеленого чаю (матча),
  • 2 краплі ванільного екстракту,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • для крему:
  • 50 г вершкового масла, 
  • 250 г вершкового сиру, 
  • 100 г цукрової пудри.


Спосіб приготування:

Відокрем жовтки від білків. Жовтки збий із половиною цукру до білої піни. Додай вершки і ванільний екстракт і продовжуй збивати.
Білки збий із цукром до стійких піків.

Змішай просіяне пшеничне і мигдалеве борошно з розпушувачем і порошком зеленого чаю, додай до жовтків і гарненько перемішай.

Акуратно перемішуючи, кількома порціями введи в масу збиті білки, щоб вийшло однорідне тісто.

Вилий тісто в змащену маслом форму для випічки і відправ у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев'яною паличкою − якщо вона суха, бісквіт готовий.

Приготуй крем для бісквітного торта. Для цього збий міксером м'яке вершкове масло з сиром і цукровою пудрою. Постав крем у холодильник на 1 годину.

Повністю остуди бісквіт і потім дістань із форми. Розріж бісквіт уздовж на 2 або 3 частини.

На широке блюдо виклади перший корж, змасти його шаром крему. Накрий наступним коржем і також змасти кремом. Так збери весь торт, змастивши його зверху і з боків кремом.

Прикрась бісквітний торт за бажанням, наприклад, посип зеленим чаєм, змішаним із цукровою пудрою, або зроби з крему прикраси.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.